Lívanečky z banánu a ovesných vloček jsou prostě super snídaně

Život bez sladkých dobrot si nedokáži představit. Lépe řečeno bez sladkých snídaní, které mi vždy rozjasní den. Mlsání si dopřávám, jak jinak než ve zdravé formě, abych stále žila s lehkostí. Tady je můj tip třeba na víkendovou snídani, kdy máte čas si ji připravit, ale i v klidu vychutnat.

Lívanečky z banánu a ovesných vloček – recept

Ingredience:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 větší a zralejší banán
  • 1 vejce
  • trochu mléka a zakysané smetany (není nutné, postačí jogurt)

Postup:

Rozemelte vločky nejemno, skoro na „mouku“. Ve vedlejší misce rozmixujte banán, vejce a přidejte rozemleté vločky a vše důkladně promíchejte, ať se směs spojí. Pokud bude směs moc tuhá, přidejte trochu mléka. Na rozpálenou pánvičku dejte malinký kousek přepuštěného másla a opečte z obou stan. K lívanečkům si dejte dle chuti hrst ovoce a zakápněte třeba medem nebo javorovým sirupem. Osobně si ráda přidám ještě trochu bílkoviny v podobě lžíce zakysané smetany nebo jogurtu.

Dobrou chuť a užijte si pohodové ráno s tou dobrotou!

Přejít nahoru