Život bez sladkých dobrot si nedokáži představit. Lépe řečeno bez sladkých snídaní, které mi vždy rozjasní den. Mlsání si dopřávám, jak jinak než ve zdravé formě, abych stále žila s lehkostí. Tady je můj tip třeba na víkendovou snídani, kdy máte čas si ji připravit, ale i v klidu vychutnat.
Lívanečky z banánu a ovesných vloček – recept
Ingredience:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 větší a zralejší banán
- 1 vejce
- trochu mléka a zakysané smetany (není nutné, postačí jogurt)
Postup:
Rozemelte vločky nejemno, skoro na „mouku“. Ve vedlejší misce rozmixujte banán, vejce a přidejte rozemleté vločky a vše důkladně promíchejte, ať se směs spojí. Pokud bude směs moc tuhá, přidejte trochu mléka. Na rozpálenou pánvičku dejte malinký kousek přepuštěného másla a opečte z obou stan. K lívanečkům si dejte dle chuti hrst ovoce a zakápněte třeba medem nebo javorovým sirupem. Osobně si ráda přidám ještě trochu bílkoviny v podobě lžíce zakysané smetany nebo jogurtu.
Dobrou chuť a užijte si pohodové ráno s tou dobrotou!